چهارشنبه 3 بهمن 1403، 22 January 2025

تبلیغات
طنز؛ همه چیز درباره تاریخچه دانشگاه!
طنز؛ همه چیز درباره تاریخچه دانشگاه!
  • 8 سال و 2 ماه قبل - 25 آذر 1395 ساعت 12:12
  • تعداد بازدید: 2240

طنز؛ همه چیز درباره تاریخچه دانشگاه!

دانشمندان و محققان مدت‌ها بر سر این موضوع که دانشگاه در جوامع انسان‌های اولیه چطور شکل گرفت اختلاف نظر داشتند، تا اینکه کشف غارنوشته ای در کوه‌های کشور پرو، راهگشای نظریه تازه ای در این زمین شد.
امتیاز خبر: 18 از 100 تعداد رای دهندگان 589
ماهنامه خط خطی - علی زرندوز: دانشمندان و محققان مدت‌ها بر سر این موضوع که دانشگاه در جوامع انسان‌های اولیه چطور شکل گرفت اختلاف نظر داشتند، تا اینکه کشف غارنوشته ای در کوه‌های کشور پرو، راهگشای نظریه تازه ای در این زمین شد. براساس این غارنوشته دو دوست در جامعه انسان‌های اولیه، برای اولین بار، با این سوال مواجه شدند: «علم بهتر است یا ثروت؟!» بعد از مدت‌ها تفکر، یکی از آن‌ها علم و دیگری ثروت را بهتر اعلام کرد.
 
پس، دوستی که علم را بهتر می‌دانست؟ به دنبال کشف قوانین علمی راهی سرزمین‌های دور شد و برای اینکه کشتی اش هم خالی نرود، کمی کالای تجاری با خودش برد... دوستی هم که طرفدار ثروت بود، برای اینکه نظریه اش را در مغز بقیه جوانان هم فرو کند، دانشگاهی تاسیس کرد و در آن به تدریس نظریه اش پرداخت.

دوستی که علم را بهتر می‌دانست و به سفر رفته بود، خیلی فرصت نکرد دنبال نظریات علمی برود، زیرا باری را که همراه داشت در سرزمین‌های دور به قیمت خوبی فروخت و با پولش مشغول تجارت شد و به زودی مردی ثروتمند گشت. اما دوستی که ثروت را بهتر می‌دانست و برای بسط نظریه اش دانشگاه تاسیس کرده بود، در فقر و تنگ دستی از دنیا رفت و از او تنها چند رساله باقی ماند که تازه آن هم به ازای خریده سه شانه تخم مرغ و دو سیر پنیر در گرو سوپری محل بود.
 
در نهایت هم، از آن‌ها برای بسته بندی تخمه کدو و آفتاب گردان استفاده شد! و به این ترتیب در تمدن‌های کهن پرو (از نازکا و پاراکاس گرفته تا تمدن اینکاها) مثل الان نبود که علم، حتی در مقابل ته دیگ سیب زمینی ماکارونی هم، شانس برای بهتر بودن نداشته باشد... بلکه در آن دوران همه به دنبال علم بودند تا مثل دوستی که داستانش بیان شد و به دنبال ثروت بود، پس از عمری دود چراغ خوردن در دانشگاه ها، در تنگ دستی از دنیا نروند!

اما در غرب، افلاطون در مجاورت آتن، آکادیموس را تاسیس کرد و در آن به دانشجویان، فلسفه ریاضیات، ژیمناستیک و عکس گرفتن با مشاهیر بدحال را آموزش می‌داد! نقل است سردرد آکادیموس نوشته شده بود: «هر کس پرستاران بی هوا از او عکس نمی‌گیرند، وارد نشود!»

دانشگاه گندی شاپور را ساسانیان تاسیس کردند، ولی متاسفانه این قدر فایل‌های صوتی، تصویری و فیلم دوربین مداربسته داخل آسانسور از رفتارهای نامتعارف استادان و دانشجویان در فضای مجازی و حقیقی آن دوران پخش شد که گندش درآمد و می‌خواستند گندی شاپور را قلفتی بفرستند کمیته انظباطی که با حمله اعراب به این شهر، ماجرا به کل فراموش شد!
دانشگاه شانگیانگ، 21 قرن پیش از میلاد، در چین تاسیس شد. در این زمان، استاد دانشگایه به نام هان چونگ زیباکلامینگ با لگدمال نکردن پرچم سلسله هایی که با سلسله هان دشمنی می‌کردند، نام دانشگاه شانگیانگ را سر زبان‌ها انداخت!

در دوران انوشیروان، مرد پینه دوزی نزد این پادشاه رفت و از او درخواست کرد در ازای دریافت طلاهایی که بار شتر بود، اجازه دهد فرزندش تحصیل کند تا بتواند از طبقه دهقانان به طبقه اجتماعی بالاتری صعود کند. اما متاسفانه چون هنوز در آن زمان دانشگاه آزاد تاسیس نشده بود، انوشیروان اجازه نداد فرزند مرد پینه دوز تحصیل کند و به پینه دوز گفت: «تو و پسرت چند قرن زود به دنیا اومدین داداچ... چون فعلا نمی‌شه با پول مدرک خرید!»

در زمان دیکتاتوری استالین، وضعیت دانشگاه‌های شوروی تعریفی نداشت، چون علوم ژنتیک و سایبرنتیک با برچسب شبه علوم بورژوایی کنار گذاشته شدند.استالین می‌خواست نسخه نظریه نسبیت خاص و نسبیت عام و مکانیک کوانتوم را هم بپیچد، اما وقتی دانشمندان شوری اعلام کردند که بدون استفاده از این تئوری‌ها قادر به ساختن بمب اتم نخواهندبود، استالین بی خیال شد و اعلام کرد هر کمونیستی به جز سرود حزب، نظریه نسبیت خاص و نسبیت عام و مکانیک کوانتوم را هم نداند، اعدامش واجب است!

در پایان، باید یادی کنیم از دونالد ترامپ که با رای آوردن در انتخابات آمریکا، خط بطلانی کشید بر پیش بینی‌های مبتنی بر علم، دانش و آگاهی و یک بار دیگر ثابت کرد. تمام تلاش‌های طبقه دانشجو، نخبه و اهل علم به راحتی با وعده رایانه ای، سیب زمینی ای یا ساخت دیواری در مرز مکزیک بر باد می‌رود!

توسط: مدیر

منبع:

این مطلب را به اشتراک بگذارید:
برچسب ها:
بازار آگهی
نظرات

نظرات (0)

اولین نظر را شما ارسال کنید.

ارسال یک نظر

کد امنیتی

لطفا چند لحظه صبر کنید

چند خبر دیگر