- 8 سال و 3 ماه قبل - 18 آبان 1395 ساعت 13:53
- تعداد بازدید: 2646
ماری کوری: در زندگی، از چیزی نباید ترسید
دیروز سالروز تولد ماری کوری، شیمیدان پرآوازهی لهستانی، به تاریخ ۷ نوامبر ۱۸۶۷ بود.
ماریا اسکلودوسکا کوری فیزیکدان و شیمیدان لهستانی بود. ماری کوری نخستین زنی است که برنده جایزه نوبل شد. او همچنین تنها دانشمندی است که دوبار جایزهٔ علمی نوبل را در رشتههای فیزیک و شیمی دریافت کرده است. وی در ۷ نوامبر سال ۱۸۶۷ در ورشو پایتخت لهستان متولد شد. در سال ۱۸۹۳ لیسانس خود را در رشته فیزیک دریافت کرد و تنها یک سال بعد در رشته ریاضیات نیز موفق به اخذ لیسانس گردید.
موفقیتهای وی شامل نظریه رادیواکتیویتی (اصطلاحی که خودش ابداع و باب کرد)،روشهایی برای جداسازی ایزوتوپ و کشف دو عنصر، پولونیم و رادیم است. به تاسی از کارهای وی اولین مطالعات پرتوزایی روی از بین بردن تومورها از طریق ایزوتوپهای رادیواکتیو صورت گرفت. وی دو مرکز کوری یکی در پاریس و دیگری در ورشو راهاندازی کرد که امروز از مراکز بزرگ پزشکی هستند ولی همچنین در جنگ جهانی اول اولین مرکز درمانی نظامی رادیوپزشکی را ایجاد کرد.
وی اگرچه شهروند فرانسه بود ولی از امضای ماریا اسکلودوسکا کوری استفاده میکرد و هیچگاه هویت ملی خویش را فراموش نکرد. وی به دخترانش زبان لهستانی یاد داد و آنها را برای دیدن به لهستان میبرد. همچنین اولین عنصری که کشف کرد را به افتخار لهستان، پولونیوم نامید. کوری در سال ۱۹۳۴ به خاطر کمخونی آپلاستیک که ناشی از پرتوزایی پرتو ایکس بود درگذشت. وی این پرتوها را به خاطر تحقیقاتش در مراکز پزشکی نظامی در جنگ جهانی اول دریافت کرده بود.
نظرات (0)
ارسال یک نظر