- 8 سال و 2 ماه قبل - 10 آذر 1395 ساعت 10:58
- تعداد بازدید: 1729
وقتی مرداب «گل»، دختران جوان را میبلعد
«گل»، مخدری صنعتی در پوشش گیاهی سنتی
در بین مواد تخدیری و محرکی که مصرف آن در میان برخی جوانان شایع است،مخدر «گل» از مواد اعتیاد آور نسبتاً نوظهوری است که اثرات و عوارض تخریبی جسمانی و روحی و روانی آن بسیار فاجعه بار و خسرانآور محسوب میشود.
به گزارش بازار آذربایجان،هر از چند گاهی،مصرف مخدری جدید در میان برخی جوانان شایع میشود و بعد از سلب سلامتی و تندرستی آنها ،محرز میگردد که این مواد تخدیری به ظاهر جدید،مشتقاتی است از همان مواد مخدر خانمانسوز سابق،که بسیاری از مصرف کنندگان را به دام اعتیاد و به کام مرگ کشانده، است.
حالا مدتی است در میان مواد مخدر مصرفی،نامی جدید به گوش میرسد که از آن تحت عنوان «گل» یاد میشود.
سوداگران با این اطلاق واژگانی،گیاهی بودن آن را به رخ مصرف کنندگان میکشند،مخدری که بر خلاف نام خوشایند آن، تهدیدی جدی برای سلامتی محسوب میشود.
بر اساس گزارشات واصله،مصرف این ماده مخدر،اخیرا در میان برخی دختران جوان نیز شایع شده ،البته در این میان برخی پسران و آقایان نیز از مشتریان پرو پا قرص «گل» محسوب میشوند، اما شیوع آن در میان دختران به میزانی رسیده که حالا کارشناسان ،از آن به عنوان زنگ خطری جدی یاد میکنند.
پیشروی نرم و موذیانه اعتیاد در دختران و زنان جوان
کیومرث شرافتی،جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به معضل اعتیاد به عنوان یکی از جدیترین دغدغهها و چالشهای اجتماعی در جامعه اظهار داشت:متاسفانه در طول سالیان گذشته،عمدهِ جامعه هدفِ تدابیر و تمهیدات کنترل و پیشگیری از موادمخدر ، متوجه قشر مردان بوده و کمتر توجهی در این خصوص نسبت به طیف دختران و بانوان لحاظ شده است.
وی افزود:در شرایطی که آمارهای منتشر شده در رسانهها موید افزایش دو برابری معضل اعتیاد در قشر بانوان و دختران در بین سالهای 86 تا 90 است،می طلبد دستگاههای ذیربط کشور در حوزه آموزشی،فرهنگی و اطلاع رسانی توجه هر چه بیشتری را در این خصوص مبذول دارند.
شرافتی گفت:رشد و افزایش جمعیت دختران و زنان معتاد از 5 درصد به بیش از 9 درصد،هشداری جدی محسوب میشود که باید با فوریت و جدیت نسبت به اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در این خصوص اقدام کرد.
این جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی عنوان کرد:البته براساس ارزیابیهای انجام شده،در حوزه پیشگیری از اعتیاد ضعیف عمل کرده ایم و در طول سنوات گذشته عمده تمرکز ما بر امر درمان استوار بوده که البته کم نیستند صاحب نظرانی که معتقدند در عرصه درمان نیز نتوانسته ایم پایداری لازم برای ترک را تداوم بخشیم.
وی افزود:شواهد موید این واقعیت است که در عرصه اعتیاد مردان ضعیف عمل کرده ایم و در حوزه چالش اعتیاد در بین زنان و بانوان ضعیف تر،و با چنین اوصافی میطلبد نسبت به اعمال تمهیدات ویژه در عرصههای فرهنگی،آموزشی،اطلاع رسانی،درمانی و تدابیر پیشگیرانه مقتضی طرحی نو در اندازیم.
شرافتی با اشاره به شیوع مصرف ماده مخدر «گل» در میان دختران دانشجو گفت:برای توفیق در حوزه مقابله،کنترل و پیشگیری از اعتیاد زنان و دختران،باید ریشهها و عوامل موثر در ظهور و بروز این معضل مورد توجه قرار گیرد در غیر این صورت با افزایش جمعیت زنان ودختران معتاد،چالشی جدیتر برای جامعه ایجاد خواهد شد که رفع آن،مستلزم هزینه کَردهای بسیاری خواهد بود.
وی افزود:براساس مطالعات انجام شده،عامل اصلی اعتیاد در میان دختران و برخی زنان به مسائل روحی،روانی، عاطفی و علی الخصوص استرس هایی معطوف میشود که با ضریب و شدت بیشتری در میان دختران و زنان ظهور و بروز پیدا میکند.
جامعه شناس و آسیب شناس مسائل احتماعی عنوان کرد:البته اعتیاد در زنان یا دختران به یک عامل خلاصه نمیشود و مسائل و دلایل متعددی در دچار شدن برخی از دختران به سوء مصرف مواد مخدر یا محرک موثر است و به بیانی دیگر باید گفت مسائل خانوادگی، روحی، عاطفی، روانی، شکستهای عشقی و...نیز در دچار شدن به این ناهنجاری دخیل است.
تفاوت اعتیاد دختران و زنان به سوء مصرف مواد مخدر در مقایسه با مردان
حمیده مروت،روانشناس و مدد کار اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در تشریح مختصات اعتیاد در زنان عنوان کرد:متاسفانه در طول سالهای اخیر با تبلیغات گمراه کننده ای که در خصوص برخی از مواد مخدر شایع شده،بعضا عده ای از زنان و دختران از روی غفلت و ناآگاهی در دام اعتیاد گرفتار شده اند و زمانی آثار و تبعات این معضل هویدا و محسوس شد که مسیر بازگشت با پیچیدگی و دشواریهای بسیاری روبرو شده است.
وی افزود:در یک دوره ماده مخدر کراک،با تبلیغات بسیار و این توجیه که این مواد،مشابه مخدر مصرفی شایع در اروپا است،زندگی برخی جوانان گرفتار شده به این ماده ویران کننده را به سیاهی و تباهی کشاند ،زیرا اساسا پایه و مواد اولیه کراک مصرفی در اروپا از کوکائین بود،در حالی که کراک مصرفی در ایران همان هروئین فشرده به شمار میرفت.
مروت گفت:در دوره بعد،شیشه به عنوان ماده ای به اصطلاح لاغر کننده که پوست صورت را شفاف میکند و قوه تامل و تفکر را بالای میبرد در میان جوانان شایع شد و چه بسیار زنان ودخترانی که متاسفانه در آرایشگاهها و باشگاههای ورزشی توسط افراد سود جو در دام این مخدر گرفتار شدند.
روانشناس و مددکار اجتماعی عنوان کرد:و حالا شاهد هستیم ماده مخدر گل،با عناوین و تبلیغات جذاب،برخی جوانان ساده لوح رانشانه میرود و این در شرایطی است که پایه و مواد اولیه این ماده به ظاهر خوش عنوان،همان ماری جوانا یا حشیش است.
وی افزود:باید با آموزشهای هر چه بیشتر،به نوجوانان و جوانان و بخصوص دختران و بانوان اعلام کرد که ضریب اعتیاد و گرفتار شدن آنها به سوء مصرف مواد مخدر بسیار بالاتر از پسران و آقایان است.
مروت گفت:به واقع دختران و زنان با تعداد و تکرار مصرف کمتری در مقایسه با مردان و پسران دچار اعتیاد میشوند و از سوی دیگر ترک این مواد نیز در دختران و خانمها بسیار سختتر و دشوارتر از ترک مصرف در میان آقایان است.
گل،بستر ساز گرایش به مصرف مواد افیونی دیگر
مروت با اشاره به سهولت مصرف ماده مخدر «گل» در مقایسه با دیگر مواد مخدر عنوان کرد:سادگی شیوه مصرف این ماده مخدر و عدم نیاز به پایپ یا وافور باعث شده تا دختران و زنان با ساده اندیشی،اثرات مخرب این مخدر را نادیده بگیرند و گمان کنند آنچنان که استعمال این مواد به سهولت میسر میشود،ترک و پاکی از این مخدر نیز به سادگی امکان پذیر نیست.
وی افزود:بر خلاف تصور،مصرف و استعمال این ماده مخدر،تبعات و عوارض مخربی رادر پی دارد که مغز،قلب، ریهها را هدف قرار میدهد و در دراز مدت سرطان،تخریب سلولهای خاکستری مغز،توهمات بسیار خطرناک و شیوع رفتارهای پر خطر از پیامدهای این ماده مخدر خواهد بود.
مروت در خاتمه یادآور شد:علاوه بر مخاطراتی که «گل» برای سلامت انسان ایجاد میکند،این ماده دروازه ورود به منجلابِ تجربه دیگر مخدرها و مواد محرک و افیونی است که میطلبد گروههای هدف این مواد،با درایت و هوشمندی از تجربه استعمال این ماده فریبنده ،حتی برای یکبار نیز پرهیز کنند که در صورت دچار شدن به آن،آینده ای مبهم،تاسف آور در انتظار آنها خواهد بود که پیش بینی مخاطرات و عمق تخریب این ماده غیر قابل تصور و جبران ناپذیر خواهد بود.
نظرات (0)
ارسال یک نظر